Farver og de 5 elementer

FARVER OG DE FEM ELEMENTER

HVORFOR BRUGE NATUREN I FORBINDELSE MED INDRETNING?

De fleste mennesker føler ro og glæde, når de befinder sig i naturen, fx ved vandet eller i skoven.

Her er naturens elementer i balance. De fem elementer, der omtales i forhold til indretning (ild, jord, metal, vand og træ) er således en 'efterligning' af naturens egne elementer, og her trækker man - så at sige - naturens elementer ind i indretningen. Til hvert element er der knyttet farver, former og materialer. Når farven, formen eller materialet er til stede i et rum, vil det element, det repræsenterer, altså være til stede. At trække naturens elementer ind i indretningen er en af de bedste metoder til at skabe balance og velvære i en bolig.KLASSISKE PROBLEMATIKKER VED UBALANCE

Kolde materialer og farver: Er en bolig overvejende holdt i kolde og kliniske farver som sort, hvid og grå samt med materialer i plast, stål og glas, kan det være svært at få rummene til at føles varme og indbydende. 


Mørke farver og tunge møbler: Rum, der udelukkende består af mørke, tunge møbler, mørke vægflader og minimal belysning, vil ofte betyde lavt energiniveau for beboerne.


Kraftige farver og masser af belysning: Rum med vilde farver (fx rød/orange) samt massere af lys og mennesker, er ikke et ideelt sted at slappe af og fordybe sig. Det opfordrer derimod til høj aktivitet.DEN RIGTIGE LØSNING

Hvordan du kombinerer dine møbler, materialer, overflader, ting og farver bør afstemmes efter hvilke funktioner, rummene skal understøtte samt hvilke mennesker der skal opholde sig der.


HERUNDER ER VIST EKSEMPLER PÅ FARVER, INTERIØR OG TILBEHØR, DER KAN VÆRE MED TIL AT SKABE FORSKELLIGE STEMNINGER, GIVE BALANCE OG FLOW TIL RUMMENE. 

Savner du inspiration og sparring,

så skriv til mig nu 

+45 30 51 38 61 / cb@charlottebruland.dk