Bæredygtighed

BÆREDYGTIG INDRETNING

Bæredygtig indretning er blevet mere og mere trendy, og det er her for at blive. Som modtræk til et kæmpestort overforbrug og ‘smid væk’-kultur, er der heldigvis nye toner på vej - en tendens til at købe mindre og tænke sig en ekstra gang om inden man går ud og investerer i nye møbler og tilbehør. 

Hvis du som kunde ønsker at implementere bæredygtighed i din indretning, er der mange måder at gøre dette på, alt efter hvilken stil du ønsker og hvilket budget du har. Her er nogle af de tiltag, man kan gøre brug af:

Genbrug

Det kræver måske lidt mere tid at finde brugte møbler, der passer til boligen, men ofte er det forsøget værd, for du kan ikke på samme måde tilføre din bolig charme, sjæl og historie med en bolig udelukkende af nye ting. Til gengæld er en kombination af nyt og gammelt ofte den helt rigtige løsning til en gennemført og unik indretning.

Nye bæredygtige produkter.

Har genbrugsmarkedet ikke de efterspurgte møbler og det er nødvendigt at købe nyt, så er der masser af fantastiske aktører, nye designere som producerer unikke møbler af genbrugsmaterialer eller bæredygtige materialer. Det kunne bl.a. være HabiCave af Anne Mygind lavet af PET plast opsamlet i verdenshavene.

 


Brug det, du har 
De fleste boliger har nogle rammer, der er til at arbejde med. De indeholder tit mange gode muligheder, selvom de kan være svære at få øje på. Ønsker man fx et nyt friskt udtryk, behøver man ikke nødvendigvis skifte al inventar ud, men kan ofte komme langt med vægmaling, nye puder eller plaider og andre mindre tilføjelser. Nogle gange skal der ikke meget til for at skabe en stor effekt i en bolig.


Køb klassikere

Hvis du er mere til helt nye møbler i klassiske materialer, så vælg tidsløse designs i god kvalitet. Klassiske møbler bliver ofte smukkere og får patina med årene, hvilket også er i tråd med bæredygtighed. Her gælder det igen, at få gode ting ofte kan være vejen frem til en lækker indretning frem for en masse - LESS IS MORE.

 


Planter og mospaneler

Ja, hvem elsker efterhånden ikke planter? Det gør jeg i hvert fald. De gør noget unikt til et rum, udover at forbedre akustikken så medvirker de til godt indeklima og kan være små kunstværker i sig selv. Mospaneler eller modificeret græs er 100 % naturlige og bæredygtig kunstværker.


Materialer og miljøvenlige tiltag

Hvis du står overfor om- og tilbygning eller nybyg, kan jeg guide dig i forhold til valg af materialer mht. bæredygtighed og holdbarhed. Om end det er valg af gulv, lofter og vægge, eller vand- og energibesparende tiltag; solceller, sedummos, varmepumpe mv.


Erhverv

Står en virksomhed overfor at skulle indtænke bæredygtighed som en parameter, er det oplagt at bruge indretningen, og interiøret til at vise vejen. En skøn kombination kunne være at tænke bæredygtighed og branding sammen, så virksomhedens DNA, logo eller historie bliver fortalt igennem genbrugsmøbler, upcycling, genbrugmaterialer, eller mospaneler - det er kun fantasien der sætter begrænsningerne.


HabiCave - annemygind.dk

ERHVERVSCASES

Bæredygtig indretning

indretning af klinik bæredygtig indretning